Evenementenhal Gorinchem– Franklinweg 2 4207 HZ Gorinchem

A groundbreaking partnership in handheld laser welding is born – Optrel x laservision
Optrel AG

Een baanbrekende samenwerking in handheld laserlassen is geboren – Optrel x laservision

De twee technologische leiders op het gebied van conventioneel lassen (Optrel) en lasertechnologie (laservision) bundelen hun krachten in een strategisch partnerschap om een optimale oplossing te presenteren op het gebied van handmatig laserlassen.

Delen:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Handheld laserlassen wordt steeds populairder, omdat dit eenvoudige lasproces de hoogste precisie en maximale efficiëntie biedt bij metaalbewerking. De technologie wordt steeds vaker gecombineerd met handheldsystemen en vormt zelfs voor het MKB een flexibele en kosteneffectieve oplossing. De handheld laserapparaten genereren echter een laserstraal met hoge energie, die vooral voor de ogen, maar ook voor de huid en de ademhaling een aanzienlijk gevaar vormt! Onbeschermd contact kan leiden tot ernstig letsel, met name tot onmiddellijk verlies van het gezichtsvermogen.

Om het veilige gebruik van laserlastechnologieën te garanderen, hebben twee technologische leiders uit de vakgebieden conventioneel lassen (Optrel) en lasertechnologie (laservision) hun krachten gebundeld om een baanbrekend partnerschap te vormen. Dankzij hun gecombineerde expertise kunnen ze hoogwaardige en innovatieve beschermingsoplossingen bieden in combinatie met een hoog draagcomfort tegen de hoogste veiligheidsnormen. Concreet gaat het om de drie panoramaxx Laser Series-modellen (panoramaxx hybrid clt, panoramaxx hybrid en panoramaxx L) met en zonder frisseluchttoevoer. Deze automatisch verduisterende hybride laserlasveiligheidshelmen bieden volwaardige oogbescherming voor zowel handheld laserlassen als conventioneel booglassen! De panoramaxx L is een passieve helm en is alleen geschikt voor handheld laserlassen.

Met de verschillende helmontwerpen leveren beide bedrijven een belangrijke bijdrage aan de veiligheid op de werkplek en bevorderen ze de verdere verspreiding en acceptatie van laserlassen in verschillende industrieën. Bovendien kan het potentieel van de innovatieve technologie ten volle worden benut, terwijl de risico’s worden geminimaliseerd. Een partnerschap met veel essentiële voordelen voor elke gebruiker van handheld laserlassen!

Contactinformatie

Stuur ons een bericht

Scroll naar top